Clădirea în care își are sediul Facultatea de Științe, situată la intersecția străzilor Dr.Ion Rațiu și George Coșbuc, este un monument construit în mai multe faze, cea mai veche fiind de la începutul secolului XX, din epoca monarhiei austro-ungare și clădirea construită în stil neoclasic, care cuprinde 4 parcele (nr. top 1717, 1718, 1720, 1721).
Imobilul este amplasat în zona centrală a sibiului, în cartierul Iozefin (Josefstadt) construit după demolarea unor clădiri ridicate în secolele XVIII-XIX, la intersecția străzilor Ion Rațiu (Josefstrasee) și George Coșbuc (Schulgasse), zona fiind preponderent rezidențială, dar și cu clădiri administrative (Tribunalul, Casa Armatei) sau de servicii. Imobilul era compus din teren cu forma poligonală neregulată și construcții formând în prezent o incintă folosită de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
Înainte de transformarea clădirii într-o instituție publică, clădirea avea 21 de camere, 6 bucătării, 9 antreuri și 6 băi. Clădirea a fost construită cu demisol, parter, 2 etaje și pod utilizabil ca mansardă în forma aproximativă de "L", cu 2 aripi relativ egale și simetrice (23m pe strada George Coșbuc și 24m pe strada Ion Rațiu). Clădirea a fost executată pe fundații mixte din piatră și cărămidă, cu pereți din zidărie portantă de cărămidă plină, planșee din bolțișoare de cărămidă pe profile metalice peste demisol și din grinzi de lemn peste celelalte nivele, acoperiș tip șarpantă din lemt ecarisat și invelitoare din țiglă solz și tablă.
Clădirea actuală a fost construită în 1903 pentru familia Glossner în stil neoclasicist. Josef Glossner era un ofițer de rang înalt în armata imperiului Austro-Ungar (k.u.k. Militarbeamte der VII. Rangklasse Oberintendant 2.klasse), care a trăit în Sibiu (Hermannstadt) în perioada dualistă. Ofițerul austriac având mai multe case în Sibiu, iar înainte de a se muta în palatul construit în 1903, locuia pe strada Hundsrucken (azi Centumvirilor) nr.19.
Josef Glossner era cunoscut în Sibiul secolului XIX și ca un mare donator al muzeului de științe naturale, numele lui apare de mai multe ori printre donatorii muzeului.
Josefstadt - cartierul Iosefin - și în mod special zona străzilor Hosefgasse (str.Ion Rațiu), Schewisgasse (bulevardul Victoriei) a devenit în epoca dualistă o zonă militară, cu monumente publice (cum era și palatul comandantului militar, actual sediu al rectoratului) dar și vile private al unor ofițeri înstăriți, cum era și familia Glossner, care a trăit în Sibiu la sfârșitul secolului XIX și primul deceniu din secolul XX. Vila lor monumentală - cea mai mare clădire de pe Josefgasse (str.I.Rațiu) - era prima clădire neoclasicistă în zonă, din poze și cărți poștale din epocă încă putem observa arhitectura tradițională săsească, mai ales pe Schulgasse (azi str. George Coșbuc), unde era și șoala populară din cartierul Iozefin. Clădirea lui Josef Glossner era cunoscută în perioada Belle Epoque ca și Josef und Ernestine Glossner Villa.
La data de 8 ianuarie 1927 proprietatea este cumpărată de Nițulescu Constantin, iar în 1932 clădirea revine în proprietatea văduvei, Glossner Ernestine. Începând cu anul 1939 proprietar al acestei case devine Csaki Erhard, iar din 1941 clădirea revine doamnei Frieeia Csaki. Familia Csaky - care a avut și o ramură transilvăneană ce coboară până în secolul XVIII - au avut mai multe proprietăți în Sibiu. În secolul XIX s-au germanizat, iar după 1922 au avut investiții economice în Mediaș și Sibiu, cea mai cunoscută fiind fabrica de sticlă Vitrometan din Mediaș.
După 1950 clădirea istorică s-a extins cu un corp nou de clădire pe spațiul liber la acea dată amplasat pe strada George Coșbuc, creat după demolarea unor case private.
După 28 mai 1964 clădirea este naționalizată și devine proprietatea statului. Din 1983 în clădire s-au desfășurat activități de învățământ pentru profilurile tehnice ale institutului de subingineri, iar din 1990 este sediul Facultății de Științe a Universității Lucian Blaga Sibiu.
În decembrie 2018, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, după o lungă luptă a reușit să cumpere imobilul de la foștii proprietari, azi oficial este sediul Facultății de Științe. În prezent au început demarările pentru reabilitarea clădirii.