Asociația Studenților Ecologi „ASECO” este o organizație non-guvernamentală, non-profit, de interes general, constituită în scopul sprijinirii în plan material și uman a categoriilor de persoane dezavantajate social și integrării acestora în societate, precum și încurajării unor inițiative personale în domeniul mediului, culturii, sportului, educației etc.
Asociația a fost înființată în 2008 de către studenți la Ecologie și Protecția Mediului din cadrul Universității din Sibiu, având aproape 10 ani de activitate în domeniul protecției mediului.
Scopul principal al ASECO este organizarea de activități legate de protecția mediului (reciclare deșeuri, igienizare, împădurire/ reîmpădurire etc.), în special în Sibiu și zonele înconjurătoare.
Acestui scop i se adaugă organizarea de activități de conștientizare referitoare la importanța și protecția mediului, grupul țintă fiind în principal elevii și preșcolarii din zona Sibiului precum și cei din proximitatea ariilor protejate din Județul Sibiu (siturile Natura 2000 Frumoasa, Podișul Hârtibaciului, Munții și Piemontul Făgăraș, Parcul Natural Cindrel etc.).
Membrii asociației au fost implicați ca specialiști în elaborarea planurilor de management ale unor arii protejate, în proiecte de cercetare științifică și în organizarea de conferințe și workshopuri pe teme de biologie și ecologie.
Ca scop secundar, membrii asociației au fost implicați la nivel local într-o serie de activități umanitare, vizând asigurarea de asistență pentru categorii defavorizate, în speță prin colectarea și furnizarea de ajutoare pentru căminele de bătrâni și casele de copii din municipiul Sibiu.
La momentul actual, ASECO are relații de colaborare cu o serie de instituții șientități pentru implementarea de proiecte comune, fiind de menționat în acest sens Universitatea de Sibiu, prin Facultatea de Științe, asociațiile non-guvernamentale Ecotur Sibiu, Eco4Est și Viitorul în Zori, precum și Administrația Sitului Natura 2000 Frumoasa.