Finala Campionatului Național Universitar de Judo a 16-a ediție desfășurată la Sibiu

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu prin colectivul de Educație Fizică și Sport din cadrul Facultății de Științe a fost gazda Campionatului Național Universitar de Judo, în zilele de 4 și 5 mai 2017.

Întrecerile s-au desfășurat pentru prima dată în sala de sport a Școlii generale nr.18 (director prof. Ioan Țichindelean), în condiții deosebite, pe două suprafețe de luptă (tatami) una pentru băieți și cealaltă pentru fete.

La competiție au participat peste 100 de studenți din majoritatea centrelor universitare din țară unde se practică acest sport (Bucurști, Galați, Pitești, Craiova, Târgoviște, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Bacău). După părerea specialiștilor, la această ediție au participat studenți de certă valoare, mulți făcând parte din loturile naționale de judo. Spre deosebire de ediția precedentă când sportivii sibieni au obținut locul I pe echipe la masculin și locul II la feminin, respectiv locul I pe centre universitare în acest an au trebuit să se mulțumească cu locul III pe centre universitare. Acest fapt se datorează absolvirii unor judoka valoroși. Echipa universității sibiene a avut următoarea componență:

Fete
Țipă Mihaela Facultatea de Ştiinţe – S.P.M. an III 48 kg loc II
Halmaghi Magdalena Facultatea de Ştiinţe Econ.  an I 48 kg loc V
Constantin Elena Facultatea de Ştiinţe – S.P.M. an III 52 kg loc III
Rus Dumitrița Facultatea de Ştiinţe – S.P.M. an III 57 kg loc VII
Bârză Ioana Facultatea de Ştiinţe – S.P.M. an III +78 kg loc III

 

Băieți

Luciu Ionuț Facultatea de Ştiinţe – E.F.S. an II 66 Kg loc V
Papp Robert Facultatea de Ştiinţe – E.F.S. an II 73 Kg loc I campion
Cazacu Robert Facult. De Istorie an III 73 Kg loc VII
Dragoman Alexandru Facultatea de Ştiinţe – S.P.M. an III 81 kg loc V
Muntean Ionuț Facultatea de Ştiinţe – Master an I 81 kg loc V
Luca Raul Facultatea de Inginerie an II 90 kg loc III
Socol Paul Facultatea de Ştiinţe – S.P.M. an II +100 Kg loc VII

Antrenor: lect. univ. dr. Raul Todor

 

La deschiderea festivă, după intonarea imnului de stat și Gaudeamus, au luat cuvântul d-na prorector prof. univ. dr. Mioara Boncuț, d-na decan conf. univ. dr. Angela Bănăduc, d-nul prodecan conf. univ. dr. Mihai Sanislav, d-nul prof. dr. Marus Ulăreanu din partea Federației Sportului Școlar și Universitar și d-nul prof. univ. dr. Dionisie Turcu, președinte de onoare al Comisiei de organizare, președinte executiv echipei sibiene fiind lect. univ. dr. Raul Todor. Au mai participat prodecanul Facultății de Științe conf. univ. dr. Florin Sofonea, cooordonatorul colectivului de educație fizică și sport d-nul lect. univ. dr. Iulian Stoian, majoritatea profesorilor din catedră, mai mulți studenți și elevi.

Din partea Academiei Forțelor Terestre Sibiu au participat doi sportivi Florin Gligăneanu la categoria 60 kg care a ocupat locul II și Florin Ursu la categoria +100 kg , locul VII (antrenor Niculaie Drăgălău).

Câștigătorii locului I atât la băieți cât și la fete vor face parte din lotul de judo al României care în luna iulie vor participa la Turneul final al campionatului european universitar de judo care va avea loc în Portugalia. Din partea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu va participa campionul de la categoria 73 kg, Robert Papp din anul II, specializarea Sport și performanță motrică din cadrul Facultății de Științe, care a fost campion și în ediția precedentă.

Organizatorii aduc mulțumiri echipei de arbitrii locali, conducerii Clubului Șoimii Sibiu (director prof. Traian Troancă), Clubului Sportiv Municipal (director prof. Răzvan Borcan), Asociației sportive ”Temerarul”(antrenor Ionel Chioveanu), precum și d-lui director ing. Marian Solomon, cel care a asigurat cazarea și masa sportivilor în cadrul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară ”Terezianum” din Sibiu.

Federația Sportului Școlar și universitar a oferit celor clasați pe primele trei locuri cupe, diplome, medalii și tricouri de campioni.

D-lui prof. univ. dr. Dionisie Turcu președinte de onoare al Comisiei de organizare, i-a fost oferită o plachetă din partea Federația Sportului Școlar și Universitar, în semn de apreciere pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor judo-ului universitar.

 

 

prof. univ. dr. Dionisie Turcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *