Sibiu, câstigătorul Campionatului National Universitar de Fotbal

1373-0

Sportivii Universității Lucian Blaga Sibiu au câştigat Campionatului Național Universitar de Fotbal 2013. Sibienii au învins şapte echipe din Mureş, Alba Iulia, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti.

 

Campionatul Național Universitar de Fotbal 2013 s-a desfăşurat de-a lungul a patru turnee zonale şi un turneu final. Echipele participante la concursul organizat de Student Sport au fost Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureş, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti.

În perioada 21-24 mai s-a desfăşurat ultima etapă a campionatului. Festivitatea de deschidere a avut loc pe 21 mai, la ora 15 în Aula „Avram Iancu” de la Facultatea de Litere şi Arte. “Student Sport vă mulțumeşte, în numele sportului universitar, pentru susținerea dumneavoastră şi sperăm ca împreună să putem dezvolta acest domeniu!”, a menționat Ioana Patachi, purtător de cuvânt al Student Sport, în cadrul unui comunicat de presă oferit la festivitatea de deschidere.

Concursul a fost presărat cu numeroase răsturnări de situație şi cu meciurile spectaculoase ale sportivilor veniți din toate părțile țării. Exact aşa cum ne-au obişnuit pe toată durata campionatului, participanții la campionat au dat tot ce au avut mai bun. O bună exemplificare a acestui fapt o reprezintă lupta dintre echipa universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş  şi cea a Academiei de Științe Economice. Finala mică le-a adus pe cele două echipe la scorul 3-3 la sfârşitul timpului regulamentar, pentru ca mai apoi în prelungiri fiecare dintre cele două să înscrie încă un punct.

„Competiţia din acest an s-a dovedit mai echilibrată ca niciodată, fapt care ne motivează să mergem mai departe şi, de ce nu, să speram la un campionat care să se desfăşoare pe sistemul tur-retur.”, a declarat Adrian Socaciu, preşedintele Asociaţiei Student Sport.

Câştigătorii campionatului, elevii Universității Lucian Blaga au câştigat finala mare detaşat cu scorul 3-1 în competiția împotriva studenților de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi. Pentru echipa sibiană aceasta este cea de-a treia participare la campionatul Student Sport, acesta fiind primul an în care fotbaliştii noştri primesc titlul de campioni naționali universitari.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Claudiu Kifor, prorector al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Hămbăşan, preşedinte al CSU Voinţa Sibiu, şi de membrii Generaţiei de Aur, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu şi Fane Preda.

Pe lângă premierea celor trei echipe clasate pe podium, au mai fost acordate şi patru premii individuale, aşa cum se obişnuieşte în cadrul campionatelor Student Sport. Voturile au aparținut antrenorilor, arbitrilor şi organizatorilor. Premiile oferite fotbaliştilor de la Târgu Mureş au fost pentru cel mai bun jucător, titlu primit de Alin Nealcoş de la Universitatea „Petru Maior” şi cel mai bun portar, premiu care i-a revenit lui Răzvan Cătinean. Un premiu a fost acordat echipei care a fost cea mai civilizată şi care a dat dovadă de cel mai mult fair-play şi anume echipa Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti, iar ultimul premiu i-a fost acordat din nou lui Alin Nealcoş şi anume acela de golgheter al turneului final, marcând un total de 8 goluri.

De asemenea, pe lângă competiția propriu-zisă, în ziua finalei, Student Sport a pregătit un  meci demonstrativ avându-i ca jucători pe reprezentanții Generației de Aur şi Fostele Glorii ale Sibiului. Publicul a avut ocazia de a urmări performanțele unor personalități remarcante precum Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu sau Viorel Moldovan. În aceeaşi zi Majoretele de la Râşnov, semifinalistele concursului Românii au talent, au oferit un spectacol de cheerleading celor prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *