Biologie

Studii de licență;

Domeniul: Biologie;

Durata: 3 ani;

Domeniul Biologie funcționează la Facultatea de Științe a ULBS din anul 2006, venind ca o completare firească a programului Ecologie și protecția mediului.

Actual, Facultatea de Științe a ULBS oferă studii în domeniul Biologie prin programul de licență Biologie și programul de master Biologie aplicată.

Programul de licență Biologie oferă o formare de bază în domeniu prin studiul organismelor vii la toate nivelurile de organizare, în ansamblul complexității lor structurale și funcționale. Pe parcursul celor trei ani, viitorii biologi vor studia o varietate de discipline putând opta pentru unele dintre acestea, în funcție de domeniul de interes. Studiul teoretic este completat prin activități practice derulate în laboratoare de specialitate sau pe teren, oferind în acest mod o formare solidă viitorilor absolvenți.

Oportunități

Absolvenții programelor de licență și master în domeniul Biologie pot practica profesii numeroase, precum biologi în laboratoare medicale, alte laboratoare de analize biologice sau de cercetare, agenții de protecția mediului, muzee, administrații ale ariilor protejate sau cadre didactice în învățământul preuniversitar.