Campionatul National Universitar de Judo

1375-0

Pe data de 17.05 a avut loc cea de a 44-a ediție a Campionatul National Universitar de Judo şi cea de a 12-a consecutivă, găzduită în sala de sport a Școlii nr 1, Sibiu. Concursul s-a desfăşurat pe două suprafețe de luptă regulamentare de 8/8m, asigurate de Șoimii Sibiu şi Clubul Sportiv Municipal.

La competiție au participat în jur de 70 de studenți şi studente de la cele mai mari centre universitare din Romania: Bucureşti, Cluj, Piteşti, Constanța, Galați, Iaşi, Oradea şi Arad. Coordonați de lect. univ. dr. Todor Raul, din Sibiu au participat 11 sportivi, dintre care şi o fată.

Fiecare luptă în parte a fost spectaculoasă. Eşti ținut cu sufletul la gură de-a lungul reprizelor până când unul din concurenți este izbit de pământ, iar celalalt declarat câştigător. Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos, luptele lor fiind chiar mai energice decât ale băieților.

Preşedintele comisiei de organizare, prof. univ. dr. Turcu Dionise a declarat ca deşi nu au fost mulți la număr, sportivii au dat dovadă de o tehnică foarte bună, o parte din ei luptând pentru lotul național.

Deşi Universitatea din Sibiu nu deține un spațiu de antrenament adecvat, a avut cei mai mulți sportivi pe podium. În ultimii ani, Sibiul a deținut supremația la categoriile băieților.

La clasamentul pe puncte Centrul Universitar Sibiu a obținut locul întâi, iar la clasamentul pe echipe pe locul trei din cauza lipsei sportivelor.

Au fost înmânate diplome, medalii (aur, argint, bronz), şi premii în bani: locul I-200 ron, locul II-150 ron, iar locul III-100 ron din partea Ministerului Educației.

Următoarele rezultate au fost obținute de echipa Sibiană:

 

Locul I:

Bodârlău Cristian –  88 kg

Radu Valentine    –  90 kg

 

Locul II:

Sim Alexandru   –  60 kg

Dragoman Alexandru   –  66 kg

Pap Robert –  73 kg

Vesa Paula –  57 kg

 

Locul III:

Munteanu Andrei –  100 kg

Matei Petru –  +100kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *