Știri

Vineri, 29 NOV 2022

TEMATICĂ ȘI BIBLIOGRAFIE: ANI TERMINALI - 2023

Luni, 20 FEB 2023

Burse Semestrul 2, an univ. 2022-2023

DEPARTAMENTUL DE MATEMATICĂ ŞI INFORMATICĂ

DOMENIUL MATEMATICĂ

SPECIALIZAREA MATEMATICĂ - INFORMATICĂ

Domeniul de studiu Matematică în învăţământul superior sibian a luat naştere odată cu înfiinţarea Universităţii din Sibiu, în 1990. Un grup de cadre didactice cu o bogată experienţă în învăţământul superior matematic a hotărât să pornească la drum cu cea mai căutată specializare din acest domeniu: Matematică-Informatică.

O dată cu trecerea la învăţământul de tip Bologna (licenţă-masterat-doctorat) la Sibiu funcţionează domeniul Matematică cu programul de studiu Matematică informatică (acreditată). Din anul 2003 funcţionează şi studiile de Masterat de tip Bologna cu titulatura: Matematică - Informatică aplicată (cu durata de patru semestre), iar din 2019 studiile de doctorat în domeniul Matematică.

Discipline ca Matematici actuariale şi financiare, Modelare în ştiinţă, Modelare în tehnică, Modelare socială, Modelare matematică în marketing etc. asigură absolventului o pregătire superioară şi cu largi posibilităţi de angajare în diverse domenii de activitate. Aşa se explică că cei peste 900 de absolvenţi ai şcolii matematice sibiene lucrează în firme de prestigiu (tehnice, economice, sociale etc.), în cercetare şi în învăţământ (preuniversitar sau superior) din ţară, dar şi în alte ţări, din SUA până în Noua Zeelandă.

În prezent Colectivul de Matematică din cadrul Departamentului de Matematică şi Informatică coordonează întreaga activitate didactică şi ştiinţifică din facultăţile din cadrul U.L.B.S. la domeniul Matematică . În fiecare an se organizează în luna mai sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice, atât pentru studenţii programelor de licenţă cât şi pentru cei de la masterat.


Galerie Foto

 


Și eu am absolvit Matematică - informatică

Promoția 2018


Promoția 2019

Videoclipurile au fost realizate de absolvenți

Evenimente

12

MAI
Sesiunea studențească de comunicări științifice în matematică
 • Facultatea de Științe

Înscrieri: 01 martie 2023 - 01 mai 2023 Detalii

28

FEB
04.03.2023 - Cupa de Schi și Snowboard a ULBS

  28

  FEB
  Bosch Romania - Summer programs for students, 28.02.2023, ora 12.00, Sala A27, Facultatea de Stiinte, ULBS

   10

   FEB
   Facultatea de Stiinte in parteneriat cu VISMA organizează cursul de DevOPS

    In anul universitar 2022-2023, sem II, modul I, Facultatea de Stiinte in parteneriat cu VISMA organizează cursul de DevOPS. Perioada de inscriere: 10 februarie 2023 - 19 februarie 2023. Detalii

    22

    FEB
    Eveniment de Selectie - Continental Engineering & Programming Internship

     Te așteptăm la evenimentul de selecție pentru Continental Engineering & Programming Internship. Detalii

     Parteneri: