Urmezi studii universitare de licenta/master intr-o universitate din Romania? Cunosti limba engleza si doresti sa-ti dezvolti abilitatile
practice in domeniul in care studiezi? Alatura-te programului Practicam EXcelenta!
https://ro.nttdata.com/Career/Sections/Practicing-Excellency-PEX/Read-more.
Scopul conferinţei este de a reuni elevi din toate liceele din ţară pentru a prezenta şi a discuta rezultate originale obţinute în cadrul următoarelor teme de interes (fără a restrânge aria tematică la acestea): Structuri de date în aplicaţii software; Metode de compresie a datelor; Algoritmi de sortare: metode şi aplicaţii; Software educaţional; Teoria grafurilor în probleme şi aplicaţii; Criptografie; Securitatea sistemelor informatice; Dezvoltarea aplicaţiilor cu baze de date; Procesarea imaginilor; Proiectarea şi implementarea site-urilor Web; Aplicaţii multimedia în educaţie, divertisment; Aplicaţii software pentru dispozitive mobile; Tehnici de programare; Managementul proiectelor informatice.
February 11, 2021, at 18:00
Research Center in Informatics and Information Technology
Str.Dr. I. Ratiu 5-7
You are invited to attend the conference Mathematical Models in Epidemiology. Simulations, Presented by: Assoc. Prof. Dr. Amelia Bucur, Lucian Blaga University of Sibiu. The conference will be held online on February 11, 2021, starting at 18:00 o'clock. The presentation language: Romanian or English, according to the auditorium requirements. Everyone interested in attending the conference presentations is kindly asked to fill in and submit the online Attendance Form. A few hours before conference start all registered participants will receive by email the corresponding Google Meet link.
Aplicatie de management pentru asociatii de fotbal cu suport Leap Motion
Gesturile reprezinta o parte a comunicarii umane si devin din ce in ce mai importante in interactiunea VR (Virtual Reality). Leap Motion reprezinta un senzor care detecteaza pozitia mainii, respectiv a degetelor, dar nu necesita contact sau atingere. Integrarea acestui senzor in cadrul aplicatiei reprezinta un mod diferit de interactiune intre utilizator si aplicatie, care de cele mai multe ori se realizeaza prin intermediul mouse-ului si al tastaturii.
Link acces activitate: https://youtu.be/5wkh4RIZlqw
Echipa: Stud. Adrian Migea, Fabian Ralf
Sistem robotic pentru identificarea planetelor
Identificarea planetelor sistemului solar translatand coordonatele astronomice oferite de Jet Propulsion Laboratory intr-un sistem robotic.
Link acces activitate: https://youtu.be/2F6BUocGxZQ
Echipa: Stud. Eduard Stefanescu, Fabian Ralf
Aplicatie IoT pentru monitorizarea umiditatii solului la plante de interior
Prezentarea unui proiect ce foloseste monitorizarea nivelului de umiditate din solul plantelor cu scopul de a determina o gestiune eficienta a resurselor si un comportament optim de ingrijire. Datele obtinute de la senzorii de umiditate si temperatura sunt colectate intr-o baza de date si ulterior vizualizate si interpretate printr-o aplicatie desktop proprie.
Link acces activitate: https://www.youtube.com/watch?v=n7KyKVCeAT8
Echipa: Stud. Minodora-Maria Suilea, Stud. Teodora Popa, Stud. Iuliana-Maria Buruiana, Fabian Ralf
Platforma robotica printabila 3D cu sistem de navigare bazat pe detectia vizuala a obiectelor
Se prezinta o platforma robotica printabila 3D cu un sistem de detectare si interpretare a informatiilor vizuale ce permite stabilirea unui traseu de navigare. Functionalitatea este data de un software distribuit pe trei platforme: Raspberry Pi, Arduino si Desktop. Pentru recunoasterea vizuala sunt folosite strategii de invatare automata.
Link acces activitate: https://youtu.be/i4lH5xVl6Cw
Echipa: Stud. Nicolae Siderias, Stud. Felix Husac, Fabian Ralf
Din domeniul Informatică fac parte programul de studii de licență “Informatică” și programul de studii masterale “Sisteme si tehnologii informatice avansate (STIA)”. Ambele programe sunt acreditate.
Programul de studii de licenţă “Informatică” apare ca program de studiu acreditat în structura Universităţii Lucian Blaga din Sibiu începând din anul universitar 2010-2011. Cunostinţele dobândite prin parcurgerea programului de studiu “Informatică” asigură absolvenţilor o pregătire superioară şi cu largi posibilităţi de angajare în diverse domenii de activitate. Ca urmare a programelor de parteneriat incheiate cu firme IT de prestigiu (IQuest, ProIT, RoPardo, GSD, Continental, Visma, etc) studenții sunt angrenați încă din primii ani de studiu in stagii de training și stagii de practică de specialitate. Ei au acces la burse private oferite de firme IT și sunt chiar angajați part-time. Absolvenții programului Informatică au posibilitatea de a-și continua studiile prin programul de studii masterale STIA.
Absolvenții programului Informatică au un larg orizont de angajabilitate în domeniul lor de studiu de către firmele IT, firme tehnice, economice, în învăţământul preuniversitar sau superior precum şi în cercetare, atât în ţară cât şi în străinătate. In timpul studiilor de licență și de master studenții au acces la diverse tipuri de burse: burse de studiu, de merit, de excelență, burse sociale, burse private.
Programele de studiu din domeniul Informatică fac dovada unei misiuni didactice şi de cercetare ştiinţifică în concordanţă cu legislaţia naţională şi cu principiile Spaţiului European al Învăţământului Superior. Planul de învățământ este actualizat în mod continuu ținând cont de cerințele pieței muncii și de noile tendințe în domeniu incluzând discipline de actualitate. Studenților li se oferă mai mult decât pregătirea de specialitate de bază, ei fiind implicați în competiții care le dau posibilitatea să-și dezvolte competențele și abilitățile dobândite prin cursurile parcurse în cadrul facultății (hakatonuri de programare, olimpiade naționale de informatică pentru studenți, concursuri de proiecte, etc.)
Încă din primii ani de studii de licență studenții sunt implicați în activitatea de cercetare având posibilitatea să participe la conferințe naționale și internaționale. Studenții cu un potențial deosebit pentru activitatea de cercetare sunt cooptați în cadrul Centrului de Cercetare în Informatică și Tehnologia Informației (ITI) care funcționează în cadrul Facultății de Stiințe.
Colectivul de Informatică, prin intermediul Centrului de Cercetare ITI organizează în fiecare an conferința internațională: International Conference on Applied Informatics “Imagination, Creativity, Design, Development” , care are ca scop promovarea rezultatelor cercetării științifice realizate cu precădere de tineri (studenți la licență, master, doctorat, tineri cercetători).
O dată la doi ani este organizată conferința internațională “Modelling and Development of Intelligent Systems”
Pentru a menține contactul cu învățâmântul preuniversitar și a dezvolta elevilor pasionați de informatică aptitudinilor de cercetare, este organizată anual Conferința națională de informatică pentru elevi “Programare, Comunicare, Imaginație, Design” .